6 december 2019
19:30

HC Örnen

Referat: Nor IK - HC Örnen

I bortamatchen mot Nor IK i fredags tog HC Örnen en riktig storseger! 2-18 skrevs slutresultatet till och HC Örnens största seger för säsongen är ett faktum.

HC Örnen kom till spel med endast 12 man till bortamatchen mot Nor och detta var i förhand inte helt optimala förutsättningar inför matchen. Det visade sig dock efter 60 minuter att detta, i denna match, inte var någon nackdel alls. HC Örnen tar kommandot i matchen direkt och har puckinnehavet i stort sett hela tiden. Detta ger resultat tre gånger om i den första perioden. Trots att HC Örnen gör tre mål i den första perioden står Nor emot hyfsat bra under dessa 20 minuter.

I den andra perioden gör HC Örnen tre snabba mål och detta tar luften ur Nor. Nor tar en timeout efter tio minuter i den andra perioden för att försöka vaska liv i sitt lag men detta gör ingen skillnad för HC Örnen fortsätter som tidigare under matchen och sätter ständig press mot Nors målvakt. HC Örnen gör fem mål till under den andra perioden och ställningen inför den tredje perioden är 0-11 i HC Örnens favör och matchen är helt klart avgjord. Resten av matchen är det i stort sett endast spel mot ett mål och slutresultatet skrivs till 2-18.

Tränare Patrick Carlsson är av förståeliga skäl väldigt nöjd efter denna storseger.
- Riktigt skön seger! Vi kommer till spel med en grupp bestående av endast 12 man men spelar smart matchen igenom med ett stort puckinnehav och är det laget som bestämmer vilket tempo matchen ska ha. Fantastiskt kul att se drivet i spelarna trots att matchen är avgjord vid 11-0 efter två perioder går vi ut och är hungriga på mer i tredje, vilket gör att vi vinner avslutningsakten med 7-2 och tar seriens största seger såhär långt! Det drivet och islossningen i powerplay med hela 7 mål tar vi med oss till nästa vecka när toppmöte och sexpoängsmatch mot Kungsör väntar. Där har vi revansch att utkräva sen senast.

En otroligt skön seger och HC Örnen visar verkligen upp vad man kan prestera när effektiviteten är som bäst. Nu väntar två träningar under veckan innan Kungsör kommer på besök till Trängens IP på fredag. En match som kommer bli betydligt tuffare och det gäller att HC Örnen är med direkt från start för att ha en chans att ta tre poäng.